Selasa, 22 Januari 2019

KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG SK PINTAS RAYA TAHUN 2019



Alhamdulillah Kejohanan Sukan Balapan Dan Padang SK Pintas Raya kali Ke-47 telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya. Apa yang bestnya tahun ni pertama kalinya menggunakan padang baru. Sejak dari tahun 2015 hingga tahun 2018 setiap kali Kejohanan Sukan Sekolah akan diadakan di Padang UTHM kerana faktor padang sekolah yang kecil.


Pada tahun ini Unit PPKI juga turut serta dalam acara perbarisan, acara lumba lari 50 meter, 100 meter dan acara sukaneka. Macam- macam aksi yang dipersembahkan oleh anak-anak istimewa ni. Dan yang penting mereka dapat bergaul dengan orang sekeliling dan orang sekeliling pun faham dengan kelainan upaya anak-anak istimewa ini.


Pada tahun ini rumah biru dinobatkan sebagai juara. Tempat kedua dirangkul rumah hijau. Tempat ketiga pula dirangkul rumah kuning. Manakala rumah merah mendapat tempat keempat. Alhamdulillah berakhir sudah sukan tahunan sekolah dengan jayanya bagi tahun 2019.








Sabtu, 19 Januari 2019

YOUTH SKIN CARE 100% ORGANIK


Assalammualaikum. Alhamdulillah dah 12 bulan Nad menggunakan skincare YOUTH ni. Bukan mudah tau nak cari skincare yang betul - betul organik. Yela semua orang nak cantik kan jadi perlu buat pilihan produk yang bijak. Jangan mudah terpengaruh dengan produk-produk yang mengandungi merkuri yang berlambak dipasaran. Produk yang mengandungi merkuri boleh mendatangkan kesan buruk kepada kesihatan.



Nad start pakai YOUTH ni bulan 2 tahun 2018. Nad pakai Youth fullset cleanser, toner, moisturizer, night cream, serum dan Vitamin C & E. Walaupun dah 12 bulan menggunakannya semuanya masih ada lagi, jimat sungguh dan berpatutan dengan harganya. Nad nak share sikit fakta yang perlu korang tau tentang youth ni.



6 FAKTA YOUTH SKINCARE YANG PERLU KORANG TAU
  • Bebas dari 1500 jenis bahan kimia.
  • Tidak menggunakan haiwan sebagai bahan ujikaji
  • Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 4 paten lulus dan 4 patern pending
  • 100% vegan bahan semulajadi (muscadine grape, lotus japonicus, apple stem cell extract, schisandra chinensis fruit extract dan vital repair complex)
  • Bebas gluten
  • Sesuai untuk semua jenis kulit dan semua lapisan usia
Ini semua fakta dari ujian klinikal yang telah  dijalankan selama 8 tahun sebelum produk YOUTH ini dipasarkan.


YOUTH skincare Shaklee ni terdiri daripada 6 jenis produk yang sangat amazing iaitu :




1.YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
Bertindak 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan
campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut,
menyuci dan menyediakan kulit untuk langkah seterusnya. Bahan - bahan utama cleanser
muscadine grape extract, exstrak alga hijau yang menghaluskan.   



2. YOUTH PERFECTING SKIN TONER

Bertindak untuk membebaskan kulit anda dari sel-sel kulit mati punca kulim kusam dan bebas dari segala pencemaran persekitaran terutamanya toksin. Dengan menggunakan toner kulit anda kelihatan lebih licin, lebih lembap dan menjadikan kulit lebih berseri-seri.




3. YOUTH AGE DEFENSE MINERAL MOISTURIZER SPF 30

 Membantu melindungi kulit dari sinaran matahari. Sumber bahan semulajadi dari hidupan laut
 biopolimer yang terdapat di dalam moisturizer ini membantu melindungi kita dari 
 pencemaran.  Kesan dari vitamin yang terkandung di dalam produk ini dapat membantu
 melembapkan wajah dan meningkatkan penampilan warna tona kulit yang lebih sekata.

      




4. YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
Krim malam yang dapat menyokong proses pembaharuan sel kulit muka sewaktu sedang
tidur. Campuran bahan botani ia membantu penghasilan kolagen dan elastin yang membuat kulit kelihatan lebih muda , lebih halus, lebih lembut dan glowing.

      



5.  YOUTH ACTIVATING SERUM
 Youth serum ini mempunyai 10 kali ganda bahan aktif yang membantu pemulihan secara
 kritikal. Dengan campuran vitamin, polofenol produk ini dapat membantu penghasilan kolagen dan   membaik pulih sehingga pada tahap selular. Serum juga dapat mengembalikan
 aura seri muka dan meremajakan kulit,

     



 6.  YOUTH RADIANCE C & E
Adalah formula gabungan vitamin C tulen dan vitamin E ini membantu mencerahkan kulit      dan  ia telah terbukti dapat mengurangkan kesan garisan - garisan dan kedutan. Ia juga
membantu mengurangkan pigmentasi, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit
secara keseluruhan. 


TESTIMONI YOUTH




Berminat dengan SET YOUTH SHAKLEE? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?

Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?


Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama

Jumaat, 27 Julai 2018

Gerhana Bulan Paling Lama



Pada 28 Julai 2018 ini dijangka gerhana bulan paling lama akan berlaku. Ia akan berlaku selama 1 jam 43 minit.

Di Malaysia katanya fasa gerhana separa bermula kira-kira jam 2.24 pagi dan secara perlahan-lahan tetapi boleh kelihatan dengan jelas, permukaan bulan menjadi gelap sedikit demi sedikit.

Bulan purnama ini akan bertukar menjadi 'sabit' sehinggalah mencapai kegelapan penuh kira-kira sejam selepas itu. Ini menandakan permulaan fasa gerhana bulan penuh berlaku jam 3.30 pagi selama kira-kira 1 jam 43 minit.

Fasa gerhana penuh ini berlangsung sehinggalah jam 5.13 pagi apabila bulan mula keluar dari kawasan zon bayangan umbra.

Ketika itu, bulan kelihatan bercahaya semula sedikit demi sedikit sehingga keseluruhan bulan berada di luar kawasan bayang-bayang bumi kira-kira jam 6.19 pagi.



Solat gerhana bulan (khusuf) boleh dilakukan sebaik tompokan hitam mula kelihatan dengan jelas kira-kira jam 2.24 pagi dan berlarutan sehingga gerhana berakhir kira-kira jam 6.19 pagi.

Ahad, 22 April 2018

10 TANDA-TANDA GASTRIK YANG PERLU ANDA TAHU / nadeeavitaminshop.blogspot.com



APA ITU GASTRIK?

Gastrik atau istilah perubatannya gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut.

Gastrik adalah rasa sakit perut di sebelah kanan perut. Ianya selalu terjadi apabila terlambat makan ataupun makan sesuatu jenis makanan. Puncanya adalah disebabkan asid perut yang semakin menghakis dinding perut.

Gastrik berlaku apabila dinding permukaan dalam perut terhakis oleh asid gastrik yang dihasilkan oleh perut untuk mencernakan makanan. Ketika kita berasa lapar atau badan memerlukan makanan perut akan merembeskan asid gastrik ini. Jika tidak terdapat makanan di dalam perut maka asid perut akan akan menghakis dinding permukaan dalam perut. Proses ini berlaku berulang kali dalam masa berbulan atau bertahun sehingga dinding perut menjadi nipis dan terjadinya gastrik atau gastritis ini.



10 TANDA - TANDA GASTRIK

1. Kerap sakit di bahagian kanan kepala terutama apabila perut kosong atau lewat makan
2. Sakit kepala dan kadang kala diikuti dengan rasa loya, mual, sebu perut dan hilang selera makan.
3. Sakit perut pada bahagian atas perut atau abdomen
4. Muntah kadang kala berwarna kuning, mengandungi darah  dalam muntah atau darah beku bergumpal.
5. Sakit perut yang kadang kala teramat sakit.
6. Keluar angin dari mulut seperti sendawa terutama apabila bahagian tertentu badan digosok atau diurut.
7. Najis berwarna hitam seperti tar (darah)
8. Kerap kentut selepas makan
9.Berat badan turun (pada peringkat teruk)
10. Hilang selera makan.


Selain dari itu, serangan gastrik yang kronik juga boleh memberikan simptom - simptom seperti berikut :
  1. Berpeluh -peluh dan denyutan jantung bergerak laju.
  2. Pengsan
  3. Sakit dada dan sakit perut yang teruk.
  4. Muntah Darah
  5. Keradangan perut yang teruk boleh membawa kepada ulser perut seterusnya sehingga membawa kepada pendarahan pada perut juga usus.


CADANGAN SUPLEMEN YANG SESUAI BAGI MENGAWAL SAKIT GASTRIK DAN MEMBANTU DINDING-DINDING PERUT DARI TERUS TERHAKIS DAN LUKA.


1. ESP

  • Membantu mengurangkan keasidan dalam perut disebabkan oleh jus gastrik kerana esp bersifat alkali untuk mengurangkan hakisan pada dinding perut.
  • Esp juga dapat membantu untuk membina sel dan tisu baru untuk dinding perut yang terhakis kerana esp mengandungi 20 jenis asid amino.

2. OSTEMATRIX


  • Ostematrix kaya dengan kalsium yang bersifat alkali untuk mengurangkan keasidan dalam perut.
  • Ostematrix dapat meneutralkan asid gastrik dalam perut.


3. PEPPERMINT GINGGER PLUS

  • Peppermint dapat membantu membuang angin dalam perut.
  • Peppermint dapat membantu pencernaan semulajadi
  • Peppermint dapat melegakan rasa loya dan sakit kepala.
  • Kandungan bahan - bahan seperti herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis dapat memberikan rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.

Berminat dengan SET GASTRIK SHAKLEE? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?

Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?


Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama






















Sabtu, 7 Oktober 2017

15 KEBAIKAN CHEWABLE VITAMIN C PLUS / nadeeavitaminshop.blogspot.com


PERBEZAAN CHEWABLE VITAMIN C PLUS SHAKLEE

Chewable vitamin C plus shaklee telah dipertingkatkan fungsinya dengan menambah Bioflavonoid dan "rose hips" untuk menghalang oksidasi vitamin c di dalam tubuh. Oleh kerana vitamin c semulajadi ditemui didalam makanan bersama-sama dengan faktor lain yang berkaitan. Dengan itu shaklee meniru dengan menambah Bioflavonoid dan "rose hips" antara sebatian - sebatian yang mengandungi vitamin c yang berkait rapat sesama sendiri.


PERBEZAAN ANTARA CHEWABLE VITAMIN C PLUS DAN VITAMIN C SUSTAINED RELEASE

Vitamin C sustained release 500mg yang bersamaan 7 biji oren untuk orang dewasa manakala chewable vitamin c plus 100mg bersamaan 1 1/2 biji oren untuk kanak - kanak sehingga dewasa.


15 KEBAIKAN CHEWABLE VITAMIN C PLUS SHAKLEE
  1. Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi.
  2. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  3. Menguatkan struktur gigi dan gusi
  4. Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin c
  5. Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membina dan menguatkan sel - sel tisu dalam badan.
  6. Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi jika pengambilan vitamin c mencukupi dalam diet seharian.
  7. Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  8. Membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  9. Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  10. Memberi pelindungan terhadap penyakit jantung dan menghadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat.
  11. Membentuk sel - sel darah yang baru (setiap 3 bulan sel darah dalam badan akan bertukar)
  12. Membantu memulihkan resdung, selsema dan bersin di waktu pagi
  13. Membantu menghasilkan tisu baru jika berlaku luka
  14. Antioksidan yang tinggi dapat mengurangkan risiko / melawan kanser jika pengambilan vitamin c 1000 -5000mg sehari.
  15. Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin c adalah larut air.
Saya syorkan chewable vitamin c plus adalah vitamin yang terbaik untuk diberikan kepada anak - anak


Berminat dengan CHEWABLE VITAMIN C PLUS SHAKLEE? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?
Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?
Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama






































Jumaat, 6 Oktober 2017

KEBAIKAN DAN PERBEZAAN PHYTOCOL -ST SHAKLEE / nadeeavitaminshop.blogspot.com


APA ITU PHYTOCOL - ST SHAKLEE

Phytocol - st Shaklee ialah formula proprietari yang berasaskan bahan - bahan yang terbukti secara klinikal membantu penyerapan kolestrol dan menurunkan kolestrol LDL "low -density lipoprotein" (kolestrol jahat)


6 PERBEZAAN PHYTOCOL -ST SHAKLEE


  1. Dibuat dengan gabungan kuat sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi di dalam tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin.
  2. Membekalkan 2000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari
  3. Sterol dan stanol tumbuhan telah membuktikan secara klinikal di dalam lebih dari 80 kajian untuk menurunkan kolestrol LDL.
  4. Membekalkan 100% saranan National Institutes Of Health's (NIH) untuk sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

  5. Bebas dari kandungan Gluten.
  6. Disahkan dengan Star-K Kosher.

KANDUNGAN PHYTOCOL - ST SHAKLEE

Phytocol-st mengandungi sterol dan stanol yang wujud di dalam tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin yang mampu menurunkan kolestrol LDL (kolestrol jahat). Phytocol -st membekalkan 2000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari. Untuk mendapatkan amaun yang sama, apa yang perlu anda makan setiap hari adalah seperti di bawah :



BAGAIMANA STEROL DAN STANOL BERFUNGSI

Sterol dan stanol tumbuhan boleh didapati dari buahan, sayuran, bijirin dan supplemen. Oleh kerana struktur mereka sama dengan kolestrol, sterol dan stanol akan bersaing untuk penyerapan di dalam usus. Sterol dan stanol akan terikat kepada reseptor di dalam usus dan meninggalkan kolestrol di belakang. Keputusannya adalah hanya sedikit kolestrol akan diserap oleh tubuh dan sedikit kolestrol akan dibebaskan di dalam salur darah.



PERBEZAAN HDL DAN LDL

Tidak semua kolestrol jahat. Jenis yang baik kolestrol - HDL "high-density lipoproteins" (Kolestrol baik) yang mempunyai banyak manfaat. Kolestrol LDL "low-density lipoprotien" (kolestrol jahat) adalah yang perlu kita awasi. Secara amnyakolestrol ialah sejenis lemak yang memainkan peranan dalam membantu struktur membran sel dan penghasilan hormon. Walaubagaimanapun, LDL yang berlebihan boleh terkumpul di dalam salur darah dan meninggikan risiko penyakit jantung.


KEBURUKAN  JIKA KANDUNGAN KOLESTROL TINGGI

Jika kandungan kolestrol terlalu tinggi boleh mengakibatkan saluran darah tersumbat.


RISIKO PENYAKIT JIKA KANDUNGAN KOLESTROL TINGGI
  1. Risiko mendapat penyakit jantung
  2. Serangan jantung
  3. Tekanan darah tinggi
  4. Angin Ahmar
  5. Ketidsuburan
Jika anda mengalami masalah kolestrol yang tinggi saya cadangkan anda mengambil Phytocol-st untuk membantu penyerapan kolestrol dan menurunkan kolestrol.


Berminat dengan PHYTOCOL-ST SHAKLEE? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?
Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?
Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama



































Selasa, 3 Oktober 2017

KEBAIKAN DAN PERBEZAAN OMEGA GUARD SHAKLEE : nadeeavitaminshop.blogspot.my



APA ITU OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard Shaklee ada adalah minyak ikan yang terbaik di dunia. Banyak kebaikan dan keistimewaan omega guard shaklee ini yang boleh diamalkan seisi keluarga.



7 PERBEZAAN OMEGA GUARD SHAKLEE
  1. Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
  2. Bukan dari hati minyak ikan.
  3. 3x ganda lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  4. Minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  5. Omega guard dapat membekalkan 905mg asid - lemak omega-3 EPA dan DHA.
  6. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. 
  7. Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik)

7 KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

  1. Asid Lemak - omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega -3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega -3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  2. Mencegah Penyakit Saluran Darah Dan Strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol , menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesiti, mencegaharteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  3. Membantu Tumbesaran Dan Perkembangan Otak Janin Dan Membantu Perkembangan Memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. 
  4. Meningkatkan Sistem Imun Dan Menyihatkan Paru - paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, sle (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  5. Menentang Kanser - kajian menunjukkan bahawa omega-3 mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih aktif.
  6. Memelihara Fungsi Sendi (arthritis) - paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthristis, memelihara fungsi sendi dan gout.
  7. Mencegah Insomnia Dan Membantu Mengurangkan Tekanan - kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neutrasthenia, insomnia, autism, hiperaktif dan schizophrenia.
Berminat dengan OMEGA GUARD SHAKLEE? Ayuh hubungi saya.


" Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit"


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang padanya
  • Shaklee Difference Always Safe, Always Works, Always Green

MENGAPA SAYA?
Saya Nadeea merupakan Pengedar Sah Shaklee yang sedia membantu anda dengan memberikan konsultasi secara percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda beserta dengan jadual pemakanan vitamin. Saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.


NAK BELI SET SHAKLEE?
Untuk mendapatkannya anda mempunyai beberapa pilihan
  • Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • Beli di cawangan Shaklee terdekat (ID 951412)
  • Hubungi Nadeea ditalian WhatsApp 012-7763989 untuk sebarang belian dan bantuan

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda. 
Klik imej di bawah



NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami NRLEGACY yang mempunyai ahli yang aktif yang saling membantu antara satu sama lain, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus dari Nadeea. Hubungi Nadeea untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi secara percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

Nurnadeea Binti Sairen
SMS / Whatsapp  : 0127763989
FB : Nurnadeea Sairen
FB Page : Vitamin Shaklee Semulajadi Sihat Dan Cantik
IG : nurnadeea_shaklee
IG : setbersalin_mama